Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Eveline Glansbeek, 44 jaar. Middelste dochter van Rein en An met nog een zus en een broertje. Ik ben zelf ook moeder en samen met mijn partner Thomas heb ik 2 kinderen, Louise en Olivier. Wij wonen in het gezellige Brabantse Teteringen, vlakbij Breda. In Terneuzen ben ik geboren en getogen in een ondernemersgezin. Op mijn achttiende ben ik Personeelwetenschappen gaan studeren en daarna heb ik verschillende functies gehad waarin leren en ontwikkeling centraal staan (o.a. bij GITP als assessment adviseur, bij de Hogeschool Rotterdam als studentendecaan en mindfulness docent en bij Van Essen Groep als talent consultant, loopbaancoach en werkplezierdeskundige).  

Voor mijn werk heb ik vele opleidingen en trainingen gevolgd. Vanaf mijn 20ste heb ik elk jaar wel een training/cursus of coaching gedaan op gebied van persoonlijke ontwikkeling. Nu op mijn 44ste levensjaar heb ik dus al een hoop ontwikkeld en innerlijk werk gedaan. In mijn optiek blijft een goede coach/begeleider telkens leren (zie mijn ontwikkelpad onderaan en/of mijn Linkedin profiel). 

Waarom doe ik dit werk? 

Mijn interesse in de pysche, waarom doen we de dingen die we doen, heb ik al heel mijn leven. Ik ben nieuwsgierig en vind het heerlijk om mee te denken. Ik breng graag overzicht in een complex probleem. En vind het prachtig als iemand meer in zijn kracht komt te staan en het vertrouwen groeit. Dit is wat ik doe in mijn begeleidingsgesprekken. 

Wat is mijn werkwijze?

Mijn werkwijze is praktisch en oplossingsgericht en met een flinke dosis mildheid er bovenop. En vaak ga ik een laag dieper om echte verandering in je dagelijkse handelen te krijgen. Met systemisch werk en opstellingen kunnen we op onbewuste lagen veranderingen teweeg brengen. Deze methode werkt energetisch en op een onbewuste laag. Dit gecombineerd met visualisatie oefeningen is enorm versterkend om positieve stappen te zetten. Ik zie bij anderen verlichting, het valt meer op zijn plek, zaken zijn ineens duidelijk in 1 oefening terwijl er van te voren al tig keer met het hoofd over is nagedacht. Het is zo’n effectieve methode waarmee ik graag werk. 

Hoe zet ik mijn talent en ervaring in? 

In mijn werk als Studentendecaan (op dit moment 3 dagen per week) heb ik een half uur de tijd om een student verder te helpen met een vaak een complex probleem (bijvoorbeeld psychische omstandigheden, net een naaste overleden, depressieve gevoelens, ziekte, ad(h)d, autisme, familieomstandigheden die nogal impact hebben). Hierdoor ben ik getraind om in een korte tijd een goede analyse te maken, zonder oordeel iemand zo goed mogelijk met praktische handvatten te helpen en soms nog een inzicht mee te geven. Dit helpt mij in mijn coaching doordat ik met diverse problematieken heb gewerkt en ik gauw zaken kan overzien. In mijn werk als assessment adviseur ben ik opgeleid om in een korte tijd kwaliteiten en valkuilen bij iemand te herkennen. Dit is waardevol voor degenen met wie ik werk, omdat ik ze al snel zaken kan terug geven waar hun kwaliteiten liggen. Mijn scherpe analyse, het to the point kunnen benoemen en praktische insteek is mijn kracht. 

Daarnaast ligt mijn kracht ook in mijn sensitiviteit, ik voel zaken meestal haarfijn aan en kan goed afstemmen. Ik heb hierin veel geleerd en kan nu goed omgaan met dit talent. Hoe je (hoog)sensitiviteit in kan zetten als sterkte, daarin begeleid ik anderen graag. ‘Sensitivity is the new Strong’ (quote van Anita Moorjani). 

Nieuwsgierig geworden? Wil jij een volgende stap zetten? Interesse in wat ik voor jou kan betekenen? Klik hier voor een gratis oriëntatiegesprek.

Wat is mijn ontwikkelpad?

Opleidingen:

  • Master in Personeelwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg
  • Mindfulness trainer bij See True 
  • Oplossingsgericht werken en coachen, jaartraining bij Solvitas
  • Systemisch coachen bij Bert Hellinger Instituut
  • Driejarige post-hbo Coach opleiding bij Phoenix (systemisch werk, (familie-)opstellingen, nlp en transactionele analyse). 

Naast deze opleidingen heb ik ervaring/training/coaching gevolgd met IBSR (Inquiry Based Stress Reduction, the Work van Byron Katie), ACT (Acceptance Commitment Therapie), RET (Rationeel-Emotieve Therapie), Reiki, Praktische filosofie en spiritualiteit, Ayurveda, Je Hart als Coach (www.kirsten-ann.com), Essence & Source trainingen (humanication.nl), communicatiestijlentrainingen, 113 online suïcidepreventie gatekeeperstraining.